Walewski Tomasz

Drodzy Państwo, zwracamy się z gorącą prośbą o pomoc w leczeniu i rehabilitacji naszego 26-letniego syna Tomasza. Tomek urodził się z bardzo rzadką wadą genetyczną – brakiem 16% trzynastego chromosomu (nie ma w bazie chorych osoby z takim samym defektem). Ubytek tego genu nie pozwala na prawidłowy rozwój umysłowy i fizyczny oraz powoduje powstawanie nowotworów: oczu, kości długich i płuc. Tomek jest po operacji usunięcia prawego oka z powodu siatkówczaka. My musimy mu zapewnić na własny koszt stałą opiekę, systematyczną rehabilitację i terapię, ponieważ placówki wsparcia dla osób po 24 roku życia nie zapewniają indywidualnych zajęć.

Szansą na lepsze życie Tomka jest poprawa Jego rozwoju umysłowego, którą można uzyskać turnusami rehabilitacyjnymi i terapią z delfinami. Koszty tej terapii są bardzo wysokie i przekraczają nasze możliwości finansowe – cena jednego turnusu to ok. 25 000,00 zł. Wierzymy jednak, że dzięki Państwa pomocy Tomek będzie mógł kontynuować indywidualną rehabilitację, terapię z delfinami i mieć szansę na lepsze życie.

To wszystko może się zdarzyć tylko dzięki Państwa hojności i chęci przekazania 1% podatku lub darowizny Fundacji Avalon z dopiskiem Walewski,1933.

Za Państwa dar serca z góry dziękujemy - Rodzice Tomka

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom