Walak Paweł

Nazywam się Paweł Walak, mam 37 lat. Od urodzenia jestem osobą niepełnosprawną, ze znacznym stopniem niepełnosprawności. Na skutek mózgowego porażenia dziecięcego nie poruszam się samodzielnie, mam niesprawne ręce, a codzienne życie utrudniają mi ruchy mimowolne. Na szczęście głowa pracuje mi bez zarzutu. Jestem świadomy moich ograniczeń i wściekły, że nic nie mogę na to poradzić. Przyjaciele mówią, że zarażam optymizmem i pogodą ducha. Nie lubię narzekać ani użalać się nad sobą.

Większość czasu spędzam przed komputerem - tworzę swoją stronę (walak.pacior.lap.pl) i rozmawiam ze znajomymi. Moją pasją jest też jazda na rowerze. Na rehabilitacyjnym trójkołowcu przejechałem już przeszło 12 000 km. Zwiedziłem spory kawałek Polski, byłem też w Niemczech oraz Francji. Rower to dla mnie najlepsza forma rehabilitacji, zarówno fizycznej, jak i społecznej. Dlatego chciałbym zakupić rower stacjonarny, który pozwoliłby mi na kontynuowanie rehabilitacji w okresie zimy. Chciałbym także wyjechać na turnus rehabilitacyjny. W tym roku dzięki Waszej pomocy mogłem wyjechać na 2-tygodniowy turnus do Świnoujścia, na którym oprócz intensywnej rehabilitacji miałem niepowtarzalną okazję poznać miasto i jego okolice, przemierzając tamtejsze szlaki rowerowe. Będą to niezapomniane wrażenia do końca życia!

POMÓŻ MI W UTRZYMANIU SPRAWNOŚCI!

Utrzymanie mojej sprawności na obecnym poziomie wymaga intensywnej, specjalistycznej rehabilitacji, która niestety przekracza moje możliwości finansowe. Dlatego zwracam się do Państwa z prośbą o przekazanie 1% podatku bądź darowizny FUNDACJI AVALON z dopiskiem Walak, 980.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom