Ufnal Filip

Filipek urodził się 23.07.2012 r. jako zdrowe dziecko z 10 punktami w skali Apgar. Jednak jego rozwój nie przebiegał prawidłowo, wobec tego my rodzice postanowiliśmy poszukać przyczyny problemu. Do tej pory nie stwierdzono u Filipa choroby o podłożu genetycznym. W grudniu 2012 r. w CZD w Warszawie wykryto u niego wirus Cytomegalii, który sprawił iż wzrok Filipa się pogorszył oraz do tej pory nasz syn nie mówi, porozumiewania się z nami niewerbalnie, nie zgłasza potrzeb fizjologicznych. Stwierdzono również u naszego dziecka zaburzenia z integracji sensorycznej, deficyt koncentracji uwagi. Filipek jest pod stałą opieką poradni genetycznej, rehabilitacyjnej, neurologicznej, psychologicznej, gastrologicznej, okulistycznej, audiologicznej, logopedycznej w CZD w Międzylesiu oraz pod kontrolą psychologa, psychiatry, logopedy i neurologa w Ośrodku Wczesnej Interwencji w Warszawie. Filipek potrzebuje specjalistycznych zajęć terapeutycznych prowadzonych przez logopedę, psychologa, terapii SI, dogoterapii, muzykoterapii, terapii metodą W. Sherborne, które w większości są płatne. Dzięki dotychczasowej ciężkiej pracy u naszego dziecka widać efekty oraz jak malutkim kroczkami robi postępy ale to tylko kropla w morzu potrzeb. Dlatego my rodzice zwracamy się z prośbą do Państwa o przekazanie 1% podatku na leczenie i rehabilitację naszego syna.

POMÓŻ FILIPKOWI W WALCE O ZDROWIE

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Ufnal, 2833 pomagacie Państwo Filipkowi w walce o zdrowie.

Z góry dziękujemy za pomoc. Rodzice

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom