Tylińska Anna

Nazywam się Ania, mam 36 lat. Jestem samotnie wychowującą matką jedenastoletniej Klaudii. Od 8 lat choruję na stwardnienie rozsiane (SM). Od 6 lat choroba zaczęła szybciej postępować i utrudnia mi normalną opiekę nad córką i moje codzienne funkcjonowanie. Dzięki Państwa wsparciu mam możliwość codziennej rehabilitacji, co znacznie poprawia moje funkcjonowanie. SM jest najczęstszą chorobą neurologiczną młodych-dorosłych. Nieuleczalną i często prowadzącą do inwalidztwa. Szacuje się, że w Polsce jest nią dotkniętych  ok. 60 tys. osób. Dostęp do bezpłatnego leczenia ma jedynie 13% chorych! Jednocześnie w Polsce mieszka trzecia pod względem liczebności grupa chorych w Europie! Przebiegu SM nie można przewidzieć, ale grono chorych osób kończy na wózku inwalidzkim. Mimo, że SM jest nieuleczalne, nadzieją dla chorych są leki, które łagodzą postęp choroby i znacznie poprawiają jakość życia. Niestety, roczna kuracja standardowymi lekami to koszt około 50 tys.zł. Koszt terapii lekami nowej generacji liczony jest nawet w setkach tysięcy. Jak widać brak środków na leczenie może być przeszkodą w normalnym życiu, ale pamiętaj, że każda przekazana złotówka daje ogromną nadzieję na zmianę tej sytuacji!

POMÓŻ MI ZMIENIĆ MOJE ŻYCIE

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Tylińska, 661 pomagacie mi Państwo zmienić moje życie na lepsze! Dziękuję!

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom