Twerdun Maria

Witam. Nazywam się Maria Twerdun. Mam 45 lat. Mieszkam koło Wieliczki. 16 lat temu lekarze podejrzewali u mnie Stwardnienie Rozsiane, jednak po dokładnych badaniach okazało się, że jest to bardzo rzadka choroba - Zespół Arnolda Chiariego typ I z obecnością jamy syringomielniczej rdzenia kręgowego odcinka szyjnego i piersiowego. W związku z tą chorobą w 1999 roku miałam operację (odbarczenie szczytowo potyliczne) w MSWiA w Warszawie. W 2014 roku przeszłam trzy poważne operacje kręgosłupa w Zakopanem, mające na celu jego stabilizację, gdyż ulegał on szybkiemu skrzywieniu.

Obecnie poruszam się przy pomocy balkonika. Choroba niestety postępuje, objawy i skutki jej są podobne jak przy stwardnieniu rozsianym, wymaga stałej rehabilitacji i leczenia. Potrzebuję Państwa wsparcia, które pomoże mi w codziennym zmaganiu się z tą chorobą.

POMÓŻ MI W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Twerdun, 4011 pomagają mi Państwo mierzyć się z rzeczywistością.

Z góry serdecznie Dziękuję za okazaną mi pomoc.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom