Toporowski Iwo

Nasz syn, Iwo Toporowski, urodził się 14.10.2009r. Jest bardzo wesołym, ciekawym świata chłopcem. W kwietniu 2011 roku po wielu pobytach w szpitalach i badaniach stwierdzono u naszego synka encefalopatię niedotleniowo-niedokrwienną (ENN). Iwcio ma obniżone napięcie mięśniowe, a jego rozwój psychoruchowy jest opóźniony w stosunku do innych dzieci w jego wieku. Obecnie Iwo ma 5 lat i z każdym rokiem robi postępy w rozwoju ruchowym, jednak jego sprawność motoryczna nadal musi być wspomagana rehabilitacją. To, co dla wielu dzieci przychodzi z lekkością u Iwcia musimy wypracować i wyćwiczyć, aby w przyszłości był samodzielnym człowiekiem. Dodatkowo stwierdzono u Iwo Zespół Aspergera, co wiąże się z kolejną terapią psychologiczną, aby wspomóc rozwój społeczny naszego synka. Iwo wymaga stałej rehabilitacji ruchowej, a przy tym szeregu terapii wspomagających jego rozwój psychoruchowy. Uczęszczamy także do logopedy, na zajęcia hipoterapii, muzykoterapii oraz wprowadzona została terapia psychologiczna z zajęciami grupowymi.

Iwo jest rehabilitowany od 9 miesiąca życia i nie osiągnąłby tego, co potrafi bez systematycznej, codziennej i kosztownej rehabilitacji bo „…Kiedy dochodzimy do wprawy, nie musimy zastanawiać się więcej nad każdym ruchem, bo staje się on jakby częścią nas. Jednak zanim osiągniemy ten stan, musimy ciągle ćwiczyć i powtarzać. A jeśli to nie wystarczy, musimy znowu powtarzać i ćwiczyć..” Paulo Coelho

POMÓŻ IWO W DALSZEJ REHABILITACJI!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Toporowski, 1180 wspomożecie Państwo dalszą rehabilitację Iwo. Bardzo dziękujemy za pomoc.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom