Tkaczyk Mikołaj

Witam, mam na imię Mikołaj, mam 12 lat i jestem uczniem 6 klasy szkoły podstawowej. W szkole zawsze dostaję same piątki. Przyszedłem na świat z bardzo rzadką chorobą genetyczną, która sprawia, że nie mogę chodzić i biegać tak jak moi rówieśnicy. To rodzaj artrogrypozy, czyli wrodzonej sztywności wielostawowej charakteryzującej się licznymi przykurczami, która powoduje również deformacje kości. Bardzo lubię grać w piłkę nożną. Mam swój ulubiony klub, obserwuję jego mecze i informacje o nim. Moim marzeniem jest zostać piłkarzem – niestety, choroba uniemożliwia mi to. Mam wielkie ambicje – marzę aby zostać naukowcem i wynaleźć leki na nieuleczalne choroby.

POMÓŻ MIKOŁAJOWI SPEŁNIĆ MARZENIA

Przekazując 1 % podatku lubdarowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Tkaczyk, 1363 pomogą Państwo zebrać środki na niezbędną rehabilitację i przybliżą mnie do spełnienia największego marzenia.

Pozdrawiam, Mikołaj Tkaczyk.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom