Szymkowiak Sebastian

Sebastian ma 39 lat. W marcu 2007 roku jego Anioł Stróż się zagapił. Na skutek wypadku w pracy, Sebastian doznał ciężkiego urazu czaszkowo-mózgowego. Doszło do złamania podstawy czaszki, twarzoczaszki, żuchwy i krwiaka na pniu mózgu. Cały świat Sebastiana i jego bliskich runął. Zostały jedynie podwaliny, które nasączone były wielką nadzieją, że to tylko na chwilę, a wiara nas wszystkich pozwoli go odbudować. Wielomiesięczne pobyty w szpitalach, przeplatane kolejnymi, złymi rokowaniami lekarzy pokazały nam, ile siły drzemie w tym bezwładnym i bezbronnym ciele Sebastiana. Mimo, że został w nim zamknięty, nie poddał się. Znaczna poprawa nastąpiła po powrocie do domu. Zaczął reagować na zewnętrzne bodźce. Potrafi uścisnąć lewą dłoń, skinąć głową na zadane pytanie. Plaster podtrzymujący jego powiekę często jest mokry od łez, które napływają, gdy leci jego ulubiona muzyka, film. Równie często można zobaczyć uśmiech na jego twarzy. Sebastian wymaga stałej opieki, intensywnej rehabilitacji, wizyt neurologopedów oraz leków, które utrzymują go w dobrej kondycji. Codzienność niestety wymaga pieniędzy. Sobie można odmówić, jemu nie mamy serca. Fakt, że Sebastian jest dla nas NAJWAŻNIEJSZY, pozwala nam mieć odwagę prosić innych o pomoc.

POMÓŻ SEBASTIANOWI W WALCE Z LEPSZĄ PRZYSZŁOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Szymkowiak, 1444 pomagacie nam Państwo w walce o przyszłość SEBASTIANA.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom