Szymborska Halina

Nazywam się Szymborska Halina. W lipcu 2009r. przeszłam nagłe zatrzymanie krążenia. Po reanimacji nie odzyskałam wydolności oddechowej i nadal byłam w stanie krytycznym. Zostałam wprowadzona w śpiączkę farmakologiczną, w trakcie której zastosowano bardzo wysokie dawki dopaminy i Levanoru /syntetyczna noradrenalina/. Jeszcze podczas śpiączki odstawiono mi mieszankę tych leków, ale niestety wybudziłam się z wiotkim niedowładem czterokończynowym, niewydolnością oddechową /jak przed śpiączką/, zaburzeniem czucia głębokiego oraz przeczulicą całego ciała. Byłam sztucznie wentylowana /tracheostomia/ i odżywiana przez sondę. Mimo złych rokowań, zarówno w kwestii motoryki jak i przeżycia, dzięki ogromnej determinacji moich najbliższych rehabilitowano mnie biernie od razu po stwierdzeniu porażenia.

Dotychczasowa moja rehabilitacja jak i mój własny wysiłek dały i dają zaskakujące, pozytywne efekty. Mam ogromna motywację do walki z chorobą, mimo iż zmagam się dodatkowo z oponiakami mózgu, a w przeszłości przeszłam operację guza kąta mostowo móżdżkowego. Długie leczenie i rehabilitacja wymagają jednak dużych nakładów finansowych.

Przekazując swój 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Szymborska,2117 dajecie mi Państwo kolejną możliwość rehabilitacji, za co z góry dziękuję.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom