Szymański Dawid

Mam na imię Dawid. Jestem wcześniakiem, urodziłem się już w 26 tygodniu ciąży, ważąc zaledwie 1050 g. Przyszedłem na świat w ciężkim stanie (3 pkt. Apgar). Nie umiałem nawet sam oddychać przez co zaintubowany spędziłem wiele dni w inkubatorze zamiast w ramionach rodziców. Następnie stwierdzono w moich oczkach retinopatię, więc musiałem przejść leczenie Lucentisem oraz laseroterapię. Moje jelitka też były bardzo słabe, więc mam za sobą wyłonienie kolostomii oraz jej zamknięcie. Teraz mam 3 latka, jednak mój rozwój, szczególnie ruchowy, nie jest taki jak rówieśników. Zarówno z powodu wszystkich przeżyć jak i dość dużego wzmożonego napięcia mięśniowego niestety nie umiem chodzić, raczkować ani nawet siedzieć, więc potrzebuje ciągłej rehabilitacji. Marzę, by stanąć na własnych nóżkach! Jednak aby to osiągnąć potrzebuję codziennej terapii oraz pracy nie tylko mojej i rodziców ale przede wszystkim specjalistów. Dziękuję wszystkim za okazaną pomoc!

PROSZĘ O POMOC W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Szymański, 4849 przyczynicie się Państwo do poprawy mojego stanu zdrowia.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom