Szymanowski Dariusz

Nazywam się Dariusz Szymanowski, mam 49 lat, od 27 lat choruję  na  cukrzycą typu 1, insulinozależną. Mimo starań nie udało  mi  się uniknąć poważnych powikłań cukrzycy. Od wielu lat zmagam się z retinopatią cukrzycową. W sierpniu 2014 zdiagnozowano u mnie zapalenie kości stopy lewej  oraz jej bakteryjne  zakażenie. Udało się uratować nogę, jest ona jednak bardzo zdeformowana. Niestety cukrzyca to podstępna choroba, zwłaszcza gdy trwa tak długo. Po 10 miesiącach leczenia, objawy tzw. stopy cukrzycowej pojawiły się również w stopie prawej. Zdiagnozowano osteoartropatię  Charcota. Gdy stan mój gwałtownie się pogorszył, lekarze zdecydowali o amputacji stopy prawej na wysokości podudzia. Obecnie poruszam się ona wózku oraz na protezie tymczasowej.

Kilka tygodni temu choroba znowu dała o sobie znać, tym razem zaatakowała serce. Chciałbym być jak kiedyś wsparciem dla mojej Rodziny, dzieci, zwłaszcza dla żony która jest moją największą podporą.

Proszę Państwa o pomoc w zebraniu środków m. in. na  leczenie, rehabilitację, ale także na protezę, która ułatwiłaby mi samodzielne funkcjonowanie.

PROSZĘ O POMOC W WALCE O SPRAWNOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Szymanowski, 5222 pomagacie mi Państwo w powrocie do zdrowia i sprawności.

Bardzo dziękuję za każdą pomoc.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2017. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom