Szymanowski Dariusz

Nazywam się Dariusz Szymanowski, mam 48 lat. Od 26 lat zmagam się z cukrzycą typu 1, insulinozależną. Przez wszystkie lata choroby byłem osobą aktywną zawodowo. Mimo starań moich i lekarzy, nie udało mi się uniknąć poważnych powikłań cukrzycy. Zmagam się z retinopatią cukrzycową. Półtora roku temu pojawiły się objawy zapalenia kości stopy lewej, amputowano mi paluch tej stopy. Niestety, choroba zaatakowała również stopę prawą, zdiagnozowano osteoartropatię Charcota. Kilka miesięcy temu mój stan gwałtownie się pogorszył, lekarze zdecydowali o amputacji stopy prawej na wysokości podudzia. Pragnę tak jak kiedyś poruszać się bez pomocy Najbliższych. Zbieram środki m.in. na rehabilitację i zakup protezy, która umożliwi mi samodzielne funkcjonowanie i powrót do pracy.

PROSZĘ O POMOC W WALCE O SPRAWNOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Szymanowski, 5222 pomagacie mi Państwo w powrocie do zdrowia i sprawności.

Bardzo dziękuję za każdą pomoc.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom