Szyja-Frankowska Jadwiga

Dzień Dobry,
Od dzieciństwa, tj. od 28 lat choruję na cukrzycę insulinozależną. Jest to choroba przewlekła, wymagająca wykonywania w ciągu dnia wielokrotnych badań poziomu cukru we krwi, intensywnego podawania insuliny oraz odpowiedniej diety. Choroba wydaje się niewidoczna, z pozoru bezproblemowa, mylona często z dużo łatwiejszą w prowadzeniu cukrzycą typu II. Ale chory diabetyk i jego rodzina wie jak duże spektrum problemów, również emocjonalnych i  psychicznych dotyka osoby z tą chorobą. Obecnie zbieram środki na zakup i utrzymanie pompy insulinowej z firmy Roche (pompa Accu-Chek Performa Combo). Koszt pompy to ok. 10000 zł a jej utrzymanie (zestawy infuzyjne, insulina, zbiorniczki, paski do glukometru) to ok. kilkaset złotych miesięcznie. Niestety, w moim przypadku refundacja zakupu pompy insulinowej nie przysługuje (jest tylko do 26 roku życia), a obecnie nie posiadam środków finansowych na pokrycie kosztów kupna pompy. Dzięki udziałowi w rocznym programie Leczenia Osobistymi Pompami Insulinowymi finansowanym przez Fundację WOŚP (oraz dzięki uprzejmości poradni MED-ART w Żorach) miałam okazję zobaczyć jaki jest komfort życia z pompą insulinową. Doświadczyłam wówczas dużej poprawy wyników oraz jakości funkcjonowania. Obecnie moim marzeniem jest posiadanie własnej osobistej pompy insulinowej.

POMÓŻ SPEŁNIĆ MOJE MARZENIE !

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Szyja-Frankowska, 5713 pomożesz wesprzeć mnie w zakupie pompy, jej utrzymaniu oraz dalszym leczeniu cukrzycy.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom