Sztylc Oskar

TO JEST OSKAREK…

Oskarek urodził się w 2014 r. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że jest zdrowym, uśmiechniętym chłopcem. Niestety, Oskarek boryka się z najcięższą genetyczną urologiczną, nieuleczalną chorobą (wynicowanie pęcherza moczowego). Za chłopcem dwie bardzo ciężkie operacje: łamanie miednicy i łamanie talerzy biodrowych. W niedalekiej przyszłości zaplanowane są jeszcze trzy operacje. Oskarek wymaga całodobowej opieki, jest cewnikowany co 4 godz. przez rodziców. Choroba wiąże się z częstym zakażeniem dróg moczowych, przez co chłopiec często leży w szpitalu. Na domiar wszystkiego kolejne badania wykazały, że Oskarek ma w bardzo złym stanie nerkę. Lekarze robią wszystko, by ją uratować… jednak nie wiadomo jak ta walka się zakończy.

POMÓŻ OSKAROWI W WALCE O ZDROWIE

Bardzo prosimy ludzi dobrej woli o przekazanie 1% lub każdej innej formy wsparcia Fundacji Avalon z dopiskiem Sztylc, 5281 na pomoc w leczeniu naszego synka.

Rodzice

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom