Szeszko Zuzanna

Nazywam się Zuzanna Szeszko, urodziłam się 23.06.2014r. czyli jako Prezent na Dzień Ojca. Mieszkam z rodzicami i trzema siostrami w Sztabinkach gmina Sejny. Los chciał, żebym urodziła się jako dziecko z Zespołem Downa. Przez to mam obniżone napięcie mięśniowe i mając skończone 18 miesięcy nie potrafię samodzielnie stać ani chodzić. Dodatkową przeszkodą w moim rozwoju jest to, że nie słyszę. Nosiłam przez pewien czas aparaty słuchowe ale one też mi nie pomagały. Po licznych badaniach i konsultacjach stwierdzono obustronny głęboki niedosłuch zmysłowo - rdzeniowy. Prof. dr hab. n. med. Henryk Skarżyński zdecydował o wszczepieniu implanta ślimakowego. W dniu 28.07.2015r. w Instytucie Fizjologii i Patologii Słuchu w Kajetanach, moje lewe ucho "urodziło" się na nowo. Dzięki procesorowi mowy, mam szanse usłyszeć dźwięki otaczającego mnie świata. Rodzice walczą abym nie tylko słyszała ale i w przyszłości powiedziała <mama>, <tata>, <siostra> Aby samodzielnie chodzić, słyszeć oraz być w pełni niezależna, muszę przejść bardzo długą drogę. Są potrzebne rehabilitacje, na które dojeżdżam kilka razy w tygodniu. A są to: rehabilitacje ruchowe, rehabilitacje pedagogiczno- pedagogiczne, rehabilitacje logopedyczne. Mamy również sporo wyjazdów do poradni specjalistycznych na kontrole, stwierdzające stan mego zdrowia: m.in.  Kardiologiczna, Neurologiczna, Okulistyczna. Dla tego proszę ludzi dobrej woli o wsparcie, abym kiedyś mogła powiedzieć MAMO, TATO – KOCHAM WAS. Dziękuję za Twój 1%.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Szeszko, 5218 pomagacie mi Państwo w codziennej walce o sprawność.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom