Szczytyńska Zofia

Nazywam się Zofia Szczytyńska, mam 63 lata. Choruję na Stwardnienie Rozsiane od 1996 roku. Początki choroby nie utrudniały mi codziennego funkcjonowania. Samodzielnie wykonywałam wszystkie podstawowe czynności związane z życiem codziennym. Niestety z biegiem lat, po każdym rzucie choroby, moja sprawność fizyczna i samodzielność znacznie się pogarszały.

Dość długo chodziłam samodzielne, w pewnym momencie jednak nogi „odmówiły posłuszeństwa”. Zmuszona byłam poruszać się za pomocą wózka inwalidzkiego ręcznego, a w 1998 roku kolejny rzut choroby spowodował, że „przesiadłam się” na wózek inwalidzki elektryczny. Obecnie mam sprawną w zasadzie tylko jedną lewą rękę, prawą niewiele mogę zrobić. Przebywanie w większości czasu w pozycji siedzącej lub leżącej i brak wystarczającej rehabilitacji przyczyniają się do pogarszania się mojego stanu zdrowia. Mam problemy z krążeniem, postępujące skrzywienie kręgosłupa oraz ciągłe obrzęki nóg, powodujące nieustanny ból.

Mimo to nie poddaję się i liczę na to, że dzięki Państwa dobrem sercu i pomocy uda mi się poprawić stan mojego zdrowia, komfort życia i jak najdłużej pozostać samodzielną, na ile jest to w mojej chorobie możliwe. Pieniądze, które uda mi się zgromadzić poświęcę w pierwszej kolejności na elektryczny wózek pionizujący oraz na rehabilitację.

Nawet 1% Państwa podatku przekazany na konto Fundacji Avalon z dopiskiem Szczytyńska, 1236 pomoże mi przynajmniej częściowo pokonać tę nieuleczalną chorobę i cieszyć się życiem codziennym każdego dnia.

Będę serdecznie i dozgonnie wdzięczna za wszelką pomoc uzyskaną od Państwa.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2017. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom