Szaliński Przemysław

Przemek Szaliński to człowiek który nigdy nie myśli o sobie, a o innych chorych dzieciach.

Witam, jestem mamą Przemka, dlatego próbuję mu pomagać i praktycznie zmuszać do myślenia o swoim zdrowiu. Używając różnych argumentów, w tym nawet takiego, że musi dbać o swoje zdrowie, aby mógł robić nadal to, co chce dla innych.

Przemek urodził się z 5 punktami na 10 możliwych, z wadą czaszki - zrośnięty szef strzałkowy. Ma zmiany w lewej półkuli. Wymaga opieki i uwagi w nocy, gdyż jego schorzenie powoduje, iż w nocy potrafi chodzić, robić różne rzeczy jak np. wyjść z domu, rwać książki, odkręcić gaz, itd. Do tego ma schorzenia skórne, astmę (obecnie zaleczona). Z tych powodów nie może korzystać z rehabilitacji oferowanej przez np. NFZ, tj. sanatorium, gdyż tam jedzie się samemu, a z opiekunem którego syn wymaga tylko do 6 roku życia. Jedyna forma rehabilitacji to drogie turnusy rehabilitacyjne, na które nie ma pieniędzy. Proszę - jak możesz pomóż mu przekazują swój 1% podatku na rehabilitację, leczenie. Dzięki temu będzie mógł korzystać z rehabilitacji i swoimi siłami i zdrowiem pomagać innym.

WSPOMÓŻ PRZEMKA W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Szaliński, 4052 pomagają Państwo Przemkowi w codziennych zmaganiach i spełnianiu marzeń.

Sprawdź - przemek-dzieciom.pl

Dziękuję! Kasia - mama Przemka

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom