Szajstek Artur

Prosimy was o pomoc. Jesteśmy rodzicami Artura urodzonego 11.04.2007, który jest chory na Hiperglicynemię Nieketotyczną (bardzo rzadko spotykana choroba w Polsce). Jest to wrodzone zaburzenie metaboliczne - choroba uwarunkowana genetycznie. Spowodowana jest zaburzeniem metabolicznym - glicyny. Przebiega z ciężką encefalopatią i postępującymi objawami neurologicznymi. Wymaga stałego leczenia, rehabilitacji (do końca życia) i stałej opieki wielospecjalistycznej.

Artur jest opóźniony psychoruchowo i jego rozwój rokuje się na ok. 15 miesięcy. Nasz syn nie potrafi mówić, jeść samodzielnie (w październiku 2012 roku założono Arturowi gastostomię dożołądkową PEG przez którą jest karmiony). W wieku 3 lat Artur zaczął sam siadać, a w wieku 4 lat pierwszy raz sam wstał na nogi. Dzięki ciężkiej rehabilitacji (w zakresie prywatnym) Artur już chodzi, ale nie tak jak jego rówieśnicy. Potrzebuje jeszcze pomocy osoby trzeciej. Bardzo prosimy Was o pomoc w dalszej kontynuacji rehabilitacji i zakupu sprzętu ortopedycznego. Prosząc Was o pomoc mamy nadzieję, że nasz syn zacznie samodzielnie chodzić i biegać.

PRZYWRÓĆCIE MI SKRZYDŁA!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem SZAJSTEK, 1269 pomagają Państwo Arturowi w walce z chorobą.

Z góry wszystkim bardzo dziękujemy w imieniu Artura. Rodzice

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom