Szabelska Sylwia

Nazywam się Sylwia Szabelska, mam 30 lat, mieszkam w Michowie – niewielkiej miejscowości, leżącej w woj. lubelskim. Od urodzenia zmagam się z rdzeniowym zanikiem mięśni (SMA) – ciężką i zarazem postępującą chorobą, prowadzącą do wielu powikłań. Z czasem choroba doprowadziła do ogromnego skrzywienia kręgosłupa, które utrudnia mi siedzenie oraz oddychanie. Pojawiły się też coraz to większe przykurcze nóg, a z czasem także rąk, zwłaszcza prawej. Zmniejszyć je można tylko poprzez systematyczną rehabilitację. Poza tym często miewam problemy z połykaniem, więc jem małe ilości i niewiele ważę, co z kolei prowadzi do ciągłej anemii. W chwili obecnej moja sprawność fizyczna jest bardzo ograniczona, jestem więc całkowicie uzależniona od pomocy innych osób, poruszam się na wózku inwalidzkim i wymagam stałej opieki. Pomimo piętrzących się problemów, staram się być osobą patrzącą optymistycznie w przyszłość. Nie lubię narzekać na swój los. W wolnym czasie dużo czytam, piszę również rożnego typu teksty, m.in. wiersze – moim marzeniem jest móc spełniać się w tym kierunku. Utrzymuję się z niewielkiej renty oraz niskiego zasiłku pielęgnacyjnego – wysokość tej kwoty nie pozwala mi na pokrycie kosztów związanych z chorobą. Każde okazane wsparcie będzie dla mnie olbrzymią pomocą. Środki, jakie zostaną mi przekazane wykorzystam na opłacenie rehabilitacji domowej, zakup sprzętu ortopedycznego i zakup odżywek. Marzę również o dostosowanym do mnie wózku elektrycznym, dzięki któremu mogłabym poczuć się trochę niezależna.

PROSZĘ O POMOC W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Szabelska, 887 wspieracie mnie Państwo w moich codziennych zmaganiach z chorobą.

Za każdą pomoc serdecznie dziękuję.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom