Suwała Maciej

Szanowni Państwo! Nazywam się Maciej Suwała, mam 40 lat. Od dziecięcych lat choruję na choroby nerwowo-mięśniowe: zanik mięśni i polineuropatię z uszkodzeniem móżdżku. Ostatnia diagnoza brzmi ‘choroba Friedreicha z zespołem móżdżkowym’. Jest to rzadka choroba o podłożu genetycznym, na którą nie ma lekarstwa, jedynie rehabilitacja częściowo spowalnia jej rozwój. Choroba zaatakowała w dużym stopniu nogi, (od kilku lat poruszam się na wózku…) i trochę mniej ręce (…jeszcze ręcznym). Od jakiegoś czasu mieszkałem tylko z mamą, która pomagała mi w codziennych czynnościach, było nam też łatwiej finansowo. Kilka lat temu mama umarła, zostałem sam; na wózku, daleko od rodziny, z kredytem do spłaty, w domu z niedokończonym remontem. Chciałbym się przeprowadzić do Beska, bliżej rodziny, wtedy mógłbym liczyć na większą pomoc z ich strony, zwłaszcza w przyszłości, gdy mój stan się pogorszy. Jestem na rencie, po spłacie raty kredytu i opłaceniu bieżących rachunków – niewiele zostaje na żywność, nie mówiąc o rehabilitacji, więc korzystam z rehabilitacji oferowanej w ramach ubezpieczenia społecznego (ale to za mało).

LICZĘ NA WASZE WIELKIE, DOBRE SERCA!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem SUWAŁA, 1643 pomożecie mi Państwo godnie żyć, mam nadzieję że pośród rodziny i znajomych. Za każdą wpłatę będę bardzo wdzięczny.
Kontakt do mnie: maciek471@vp.pl

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom