Suszczyk Amanda

Witam. Nazywam się Mariusz Suszczyk, jestem Ojcem Amandy, która w czerwcu 2013 r. uległa nieszczęśliwemu wypadkowi nad rzeką Bystrzycą. Topiła się. Przypadkowi ludzie wyciągnęli Ją z wody martwą. Była reanimowana, a ratownicy Pogotowia Ratunkowego przywrócili Jej krążenie. W dniu przywiezienia do szpitala Amanda miała zalane wodą całe płuca. Uszczerbek mózgu wynosił 93,5%. Walczyła tydzień o życie i wygrała! Amanda została ogłoszona jako wybudzona dnia 21 stycznia 2014 r., lecz wymaga jeszcze długiej rehabilitacji, pomocy dydaktycznej, pedagogicznej, a szczególnie logopedycznej. W płucach nie ma już grzyba, uszczerbek mózgu jest minimalny, uszkodzone są komórki, które same się regenerują. Amanda codziennie zawzięcie ćwiczy, ale nadal czekamy aż wrócą Jej wszystkie siły. Teraz musimy przygotować Jej pokój, wyposażony w sprzęty rehabilitacyjne oraz specjalne meble, które będą bardzo drogie. Ponadto chcemy przygotować córce kącik do nauki w domu. Nasza sytuacja materialna nie pozwala nam sfinansować tych wszystkich rzeczy we własnym zakresie. Dlatego zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc w zakupie niezbędnych sprzętów i pomocy dydaktycznych dla Amandy.

POMÓŻ AMANDZIE W POWROCIE DO ZDROWIA

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Suszczyk, 3179 pomagają Państwo Amandzie w powrocie do zdrowia i sprawności.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom