Suski Alexander

Witamy.

Alexander, synek nasz ukochany, urodził się w sierpniu 2015 roku z rzadką  chorobą genetyczną zwaną achondroplazją, a znaną bardziej jako karłowatość. Codzienność jego jest szczęśliwa i głośna, raczej całkiem zwyczajna. My jako rodzice staramy się aby życie naszego synka było samodzielne i aktywne na tyle na ile jest to możliwe. Jednakże jego krótkie nogi i ręce, spora głowa oraz osłabione napięcie mięśniowe wymagają wielu ćwiczeń i rehabilitacji. Obok zdiagnozowanej achondroplazji, istnieje również zagrożenie wodogłowiem i chorobą wątroby. Wszystkie specjalistyczne badania nie są wykonywane w naszym mieście, musimy dojeżdżać wiele kilometrów do specjalistycznych ośrodków. Intensywna rehabilitacja to kolejna bariera do pokonania, którą pokonujemy codziennie, po kilkanaście kilometrów od miejsca zamieszkania. Alexander wymaga i długo będzie wymagał ciągłej, specjalistycznej opieki aby mógł się rozwijać i w przyszłości samodzielnie funkcjonować w społeczeństwie. Czeka go jeszcze kilka pobytów w szpitalu i wiele ograniczeń do końca życia, gdyż jego choroba powoduje te niedoskonałości. Alex jest oczkiem w głowie całej rodziny, która robi wszystko by ulżyć mu w cierpieniu i zapewnić normalne życie w przyszłości. Każdy dzień jest dla Nas i Naszego synka walką. Zajmuje to sporo czasu, cierpliwości Alexandra i pieniędzy oraz doprowadziło do tego, że jedno z nas rodziców musi na pewien czas zrezygnować z pracy.

POMÓŻ ALEXOWI W WALCE O ZDROWIE

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Suski, 5519 wspieracie Państwo Alexa w codziennych zmaganiach. Prosimy wszystkich, którzy chcą nas wspomóc - ludzi nieobojętnych na cierpienie naszego małego synka o przekazanie środków. Będziemy wdzięczni za przekazanie 1% podatku lub inne formy pomocy (darowizny, sms charytatywny).

Rodzice Alexa

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

opp standard 29678 pobierz 1

Pobierz wersję dla systemu Linux:

opp standard 29678 uruchom 1

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu