Sulejewska Agnieszka

Mam na imię Agnieszka mam 32 lata. Od 1997 r. choruję na cukrzycę typu 1 insulinozależną, której następstwem są liczne powikłania. Choroba ta doprowadziła do bardzo dużego spustoszenia w moim organizmie  tj. zespół nerczycowy, schyłkowa niewydolność nerek. Aktualnie od 3 lat dializuję się (3 razy w tyg. po 4 godz. jestem podpięta pod sztuczną nerkę, która utrzymuje mnie przy życiu). Ponadto mam problemy z ciśnieniem tętniczym, niedoczynnością tarczycy, niedokrwistością normocytową, osteoporozą oraz zaburzeniami depresyjnymi. Jakieś 4 lata temu na wątrobie pojawił mi się naczyniak (lekarze na razie postanowili aby go nie ruszać ale musi być pod stałą kontrolą). Cukrzyca zrujnowała mi także wzrok jaskrą, ślepotą oka prawego (mam na nim tak zwane bielmo) i zaćmą wtórną oka lewego. Bardzo słabo widzę. Jak to często się zdarza chorym na cukrzycę a mnie i w tym przypadku los nie oszczędził mam stopę cukrzycową. We wrześniu 2015r. wdała mi się ropowica stopy z rozległą martwicą skóry co w rezultacie doprowadziło do amputacji nogi. Obecnie mam już protezę tymczasową ale większość czasu spędzam na wózku, ponieważ proteza jest zbyt ciężka, nie mam siły jej nosić gdyż sama ważę 40 kg. jestem bardzo osłabiona. W lutym 2016r. zaczęto robić mi badania w kierunku transplantacji nerki z trzustką. Ale na razie nie zakwalifikowano mnie do przeszczepu z powodu owrzodzeń na nogach. W marcu 2016r. przyplątała mi się ostra sepsa. Lekarze już rozkładali ręce, cudem z tego wyszłam. Ale pozostawiła duże zmiany na płucach. W sierpniu 2016r. miałam udar i kolejne 2 tyg. w szpitalu. Po tym udarze długo dochodziłam do siebie gdyż totalnie odebrał mi siły i chęci do życia. Aktualnie utrzymuję się z renty socjalnej i zasiłku piel. bardzo dużo przeznaczam na leki, środki opatrunkowe itp. Wiem że po przeszczepie konieczne są leki immunosupresyjne, które też są bardzo drogie. Na szczęście nie jestem z tym wszystkim sama, mam 8 letnią córcię Zuzię, którą sama wychowuję, dużą pomoc i wsparcie mam w rodzinie. Zuzia bardzo pomaga mi w tej chorobie, daje mi siłę i motywację do dalszej walki z przeciwnościami losu. KOCHAM JĄ PONAD ŻYCIE I DLA NIEJ MUSZĘ WALCZYĆ, BO WIEM ŻE ONA TEŻ MNIE KOCHA I POTRZEBUJE. A Państwa wsparcie daje mi nadzieję na lepsze życie.

PROSZĘ O POMOC W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Sulejewska 5722 pomogą mi Państwo w moich codziennych zmaganiach z chorobami. Za każdy ofiarowany grosz ludziom o dobrym serduszku gorąco dziękuję.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2017. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom