Sulejewska Agnieszka

Mam na imię Agnieszka, mam 31 lat. Od 1997 choruję na cukrzycę typu 1 insulinozależną. Od samego początku nie radziłam sobie z tą chorobą, której następstwem są liczne powikłania. Choroba ta doprowadziła do bardzo dużego spustoszenia w moim organizmie tj.: zespół nerczycowy, schyłkowa niewydolność nerek. Aktualnie od 2 lat dializuję się 3 razy w tygodniu. Dializy utrzymują mnie przy życiu. Ponadto mam problemy z ciśnieniem tętniczym, niedoczynnością tarczycy, niedokrwistością normocytową, osteoporozą. Jakieś 3 lata temu na wątrobie pojawił się naczyniak (lekarze postanowili na razie go nie naruszać, ale musi być pod stałą kontrolą). Cukrzyca zrujnowała mi także wzrok jaskrą, ślepotą oka prawego i zaćmą wtórną oka lewego. Jak to często się zdarza chorym na cukrzycę, a mnie los nie szczędzi, mam też stopę cukrzycową. We wrześniu 2015 wdała się ropowica stopy z rozległą martwicą skóry, co w rezultacie doprowadziło do amputacji nogi. W obecnej sytuacji poruszam się na wózku inwalidzkim, ale jestem w trakcie załatwiania protezy tymczasowej. W lutym 2016 zaczęto robić mi badania kwalifikujące do transplantacji nerki z trzustką (w trybie przyspieszonym), ale niestety problemy ze stopą cukrzycową nie pozwalają na razie zakwalifikować mnie do przeszczepu. Czeka mnie długie leczenie tego schorzenia. Utrzymuję się z renty socjalnej i zasiłku pielęgnacyjnego, bardzo dużo przeznaczam na leki i środki opatrunkowe. Wiem, że po przeszczepie konieczne są leki immunosupresyjne, które też są bardzo drogie. Na szczęście nie jestem z tym wszystkim sama, mam 7 letnią córeczkę Zuzię, którą sama wychowuję, bardzo pomaga mi w tej chorobie. KOCHAM JĄ PONAD ŻYCIE I DLA NIEJ MUSZĘ WALCZYĆ, BO WIEM, ŻE ONA TEŻ BARDZO MNIE KOCHA I POTRZEBUJE. Potrzebna mi jest rehabilitacja oraz kosztowne leki. Państwa wsparcie daje mi nadzieję na lepsze życie.

PROSZĘ O POMOC W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Sulejewska, 5722 pomogą mi Państwo w moich codziennych zmaganiach z chorobami. Za każdy ofiarowany grosz ludziom o dobrym sercu gorąco dziękuję. Agnieszka Sulejewska.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom