Strzelczyk Józef

Kochani, minęło już 5 lat odkąd mój mąż, Józef Strzelczyk jest w stanie apalicznym (po NZK – Nagłym Zatrzymaniu Krążenia w wyniku migotania komór serca). Ma obecnie 51 lat. Wciąż walczymy o jego zdrowie, o godne warunki do życia, wiemy, że nas słyszy, czuje ból,  ale nie może nam odpowiedzieć  (jest to tzw. zespół zamknięcia). Chcemy, żeby czuł się potrzebny ( mi i naszym dzieciom), nie możemy okazywać chwil zwątpienia i załamania, gdyż Józek  to wyczuwa. Najgorsza jest bezsilność i walka z urzędniczą machiną. Osoby w takim stanie,  jak Józek są wykluczeni z NFZ, nie mogę się doprosić o rehabilitację z NFZ, dofinansowania do czegokolwiek topnieją z roku na rok, lekarze specjaliści są poza zasięgiem. Józek wciąż wymaga całodobowej opieki, pielęgnacji, zabiegów terapeutycznych, środków przeciwodleżynowych i prawidłowego odżywiania. Ma założoną rurkę tracheostomijną, która umożliwia mu oddychanie. Karmiony jest bezpośrednio dożołądkowo poprzez PEG (rodzaj przetoki żołądkowo-skórnej). Rehabilitacja jest niezbędna i kosztowna. Przyjmowana duża ilość leków, infekcje, osłabiają organizm. Miesięczne stałe wydatki są bardzo wysokie. Co dzieje się  z człowiekiem, gdy wciąż towarzyszy mu  strach o zdrowie i życie? Jeżeli nie ma pomocy  i życzliwości od innych … nie poradzi sobie.  Dlatego będę wdzięczna za pomoc  w charakterze informacji, które mogą pomóc w zrobieniu kroku do przodu, zazwyczaj brakuje siły przebicia przez różne mechanizmy urzędnicze.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Strzelczyk, 1055 pomagacie nam w walce o godne  jutro.

Wysyłając SMS na numer: 75 165 o treści : POMOC 1055 pomagacie również zebrać środki na subkoncie Józka, które  również możemy wykorzystać po przedstawieniu  faktur na potrzeby  związane z chorobą.

Z całego serca dziękuję za każdą złotówkę, która wpłynęła na subkonto z rozliczeń za 2015 rok.

Z wyrazami wdzięczności  - Barbara Strzelczyk z rodziną

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2017. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom