Staszewska Joanna

Joasia jest pogodną, wrażliwą i inteligentną 14-letnią dziewczynką. Pomimo samodzielności wymaga obecności opiekuna, gdyż jej mowa jest niezrozumiała dla osób postronnych. Kiedy miała 2 lata zauważyliśmy u niej zmiany w wymowie. Przestała mówić wyuczone wcześniej głoski. Pomimo pracy z logopedą rozwój mowy nie następował w oczekiwanym stopniu. Dodatkowo pojawiły się problemy z koordynacją i równowagą. Stwierdzono zaburzenia artykulacyjne mowy oraz zaburzenia w odbiorze i różnicowaniu wzorców dźwiękowych o podłożu korowym. Joasia jest świadoma faktu, że jej mowa jest bardzo trudno zrozumiała. W kontaktach z rówieśnikami jest niepewna i przyjmuje postawę wycofującą się. Wśród obcych milknie. Długotrwała terapia logopedyczna, pedagogiczna, ruchowa, SI i prywatne turnusy rehabilitacyjne powoli przynoszą rezultaty. Zajęcia z delfinami, w których Joasia brała udział, przyniosły bardzo pozytywne efekty. Poprawiła się równowaga, dziewczynka stała się bardziej otwarta, zaczęła wierzyć w swoje możliwości, co zaowocowało dodatkowo postępami w nauce. Niestety aby osiągnąć cel, potrzeba jeszcze wielu terapii.

POMÓŻ JOASI W WALCE O SPRAWNOŚĆ I SAMODZIELNOŚĆ

Gdyby Państwo zechcieli wspomóc Joasię, prosimy o przekazanie 1% podatku lub darowizny Fundacji Avalon z dopiskiem Staszewska, 1255. Za każdą złotówkę serdecznie dziękujemy.

Urszula i Lucjan Staszewscy

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom