Stasiura Stanisław

Stanisław "STAŚ" Stasiura urodził się 14 lutego 2004r. Obecnie uczęszcza do V klasy szkoły podstawowej. Bardzo lubi chodzić do szkoły, jest obowiązkowy, bardzo stara się przełamywać bariery, które los postawił na jego drodze. U Stasia stwierdzono całościowe zaburzenie rozwoju - autyzm. Całościowe zaburzenia rozwoju to grupa wrodzonych zaburzeń dotykających sfery motoryki, komunikacji i języka oraz percepcji. Choroby wchodzące w skład całościowych zaburzeń rozwojowych (CZR) nie wpływają znacznie na długość życia, jednak utrudniają funkcjonowanie w społeczeństwie. Są nieuleczalne, ale przy wczesnym rozpoznaniu można dostosować edukację dziecka do jego potrzeb, co w znacznym stopniu ułatwi mu rozwój zdolności społecznych i językowych. W tym celu potrzebne są nieustane terapie i profesjonalne rehabilitacje.

POMÓŻ STASIOWI BYĆ SOBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Stasiura, 4447 pomagasz Stasiowi być sobą. Dziękujemy za okazane zrozumienie i wsparcie. Rodzice.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom