Sosnowska Małgorzata

Nazywam się Małgorzata Sosnowska. W 2002 roku wracając z wakacji samochodem ze znajomymi uległam wypadkowi. Niestety okazało się, że mam uszkodzony rdzeń kręgowy i od piersi w dół jestem sparaliżowana. Po miesięcznej walce o życie, narodziłam się ponownie. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano, chcecie wstać, ale wasze ciało Was nie słucha. Wszystkiego musicie uczyć się na nowo, każda codzienna czynność, którą do niedawna wykonywaliście niejako automatycznie, teraz wymaga od Was pełnego skupienia i niewyobrażalnego wysiłku. Każdego dnia uczycie się swojego „nowego” ciała, a właściwie jego ograniczeń i próbujecie wycisnąć z niego maksimum jego „nowych” możliwości. Rehabilitacja, stała się moim nieodłącznym towarzyszem i przyjacielem. Ona daje mi nadzieję na prowadzenie w miarę normalnego życia. Poruszam się oczywiście na wózku inwalidzkim, korzystam z różnego rodzaju sprzętu rehabilitacyjnego, który jest niezbędny dla mnie do zachowania zdrowia i utrzymywania się w odpowiedniej kondycji. Pewną niezależność daje mi również możliwość prowadzenia samochodu, odpowiednio dostosowanego do moich potrzeb. Jednak cała ta moja walka o normalne życie, wymaga dużych nakładów finansowych. Dlatego zwracam się do Państwa o wsparcie finansowe.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiemSosnowska, 641 pomagacie mi Państwo żyć aktywnie i wspieracie mnie Państwo w moich codziennych zmaganiach.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom