Snopińska Maja

Maja w styczniu 2015 roku, mając niespełna 5 lat, zachorowała na cukrzycę typu I. Jest to choroba nieuleczalna. Maja wymaga intensywnej insulinoterapii, od listopada 2015 leczona jest za pomocą pompy insulinowej, która zastępuje 6 bolesnych zastrzyków do jednego wkłucia raz na 2-3 dni. Poziom cukru mierzymy ok 10 – 12 razy na dobę. Nasza córka prócz cukrzycy choruje także na celiakię - chorobę trzewną. Jest to choroba o podłożu genetycznym, charakteryzująca się nietolerancją glutenu. Gluten działa toksycznie na organizm Mai, w efekcie czego wchłanianie pokarmu jest upośledzone, co prowadzi do wystąpienia różnorodnych objawów klinicznych. Na celiakię również nie ma leku - jedyną metodą leczenia celiakii jest stosowanie przez całe życie ścisłej diety bezglutenowej. Mimo swojej choroby, córka jest radosnym i szczęśliwym dzieckiem. Dzielnie znosi wszystkie uciążliwości związane z chorobą. Zebrane pieniążki przeznaczymy na leczenie córki oraz na specjalistyczny sprzęt dla diabetyków.

PRZEKAŻ 1% PODATKU MAI

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Snopińska, 4237 wspomagają Państwo leczenie Mai.

Dobro wyświadczone komuś zawsze wraca podwójnie…

Dziękujemy

Rodzice

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom