Słotwiński Franciszek

Witajcie! Mam na imię Franek, w tym roku skończę 16 lat. Chodzę do gimnazjum integracyjnego. Z tym „chodzę” to trochę przesadziłem, bo poruszam się na wózku elektrycznym, a zatem raczej jeżdżę. Choć nie zawsze tak było. Już 6 lat mija, odkąd nie mogę poruszać się samodzielnie. Taka niestety jest moja choroba – to rdzeniowy zanik mięśni – nie chce się zatrzymać i z każdym rokiem ubywa mi mięśni.

Po operacji kręgosłupa - lekarze wstawili mi dwa tytanowe pręty – trochę się zmieniło – jestem dużo wyższy jednak wielu czynności nie mogę wykonać samodzielnie, bo zwyczajnie nie mogę się schylić. Oczywiście pomagają mi bliscy oraz rehabilitacja. Właśnie na ćwiczenia moi rodzice zbierają pieniądze, a także na sprzęt ortopedyczny, który pomaga mi w codziennych czynnościach. Niedługo mam szansę na to, żeby samemu zarabiać na rehabilitację i sprzęt. Mam już za sobą pierwsze zawodowe kroki w programowaniu i udało mi się stworzyć kilka gier. Jednak aby zostać programistą, twórcą gier i aplikacji muszę mieć siłę i dlatego muszę ćwiczyć ze specjalistą, żebym jak najdłużej miał prosty kręgosłup i mógł sam obsługiwać siebie i komputer. Dzięki Wam mam taką szansę!

POMÓŻ MI SPEŁNIAĆ MOJE MARZENIA

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Słotwiński, 960 pomagacie mi spełnić moje marzenia. Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny. Franek

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom