Simon Marcin

Marcin przyszedł na świat w listopadzie 1990 roku. Od urodzenia jest autystyczny, upośledzony umysłowo, a w 1999 roku zdiagnozowano u niego chorobę Leśniowskiego-Crohna. Z autyzmem jakoś sobie radzimy (Marcin dość późno, jednak nauczył się mówić, czytać, liczyć i pisać). Na Crohna mamy niewielki wpływ - możemy jedynie łagodzić jego skutki, naprawiać to, co zniszczyły choroba i przyjmowane leki. Ciężki przebieg (krwotoki z jelit, biegunki, wymioty, bóle brzucha itp.) prowadzi często do wyniszczenia organizmu. Ciągle walczymy o każde 100 g wagi, która podczas zaostrzenia spada w zastraszającym tempie (obecnie jest 57kg przy 178 cm wzrostu, ale bywa i 47 kg). Nie do końca pomogły 3 operacje, które Marcin przeszedł w 2012 roku. Objawy choroby wciąż są, choć nieco mniejsze. Ciągle nie ma upragnionej remisji. Częste hospitalizacje i ogrom cierpień nie pozbawiły Marcina woli życia i optymizmu. Nadal wierzy jednak, że kiedyś będzie lepiej. Jest pogodnym, dużym dzieckiem, ma wiele zainteresowań jest fanem „Rancza” oraz Kasi i Cezarego Żaków, lubi słuchać disco polo, popu oraz muzyki klasycznej. Po więcej informacji  zapraszam na blog Marcina:  www.marcin-s.blog.pl

POMÓŻ MARCINOWI W WALCE Z CHOROBĄ!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Simon, 1682 wspieracie nas Państwo w codziennych zmaganiach. W dzisiejszych, trudnych czasach jestem wdzięczna za każdą, nawet najmniejszą wpłatę. Mama Marcina.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom