Sikorska Amelia

Witamy! Jesteśmy rodzicami Amelki, nasza córeczka przyszła na świat w maju 2010 roku. Urodziła się z zespołem wad wrodzonych. Wykryto u niej: wadę serca, wzmożone napięcie mięśni, cechy dysmorfii twarzy, niedoczynność tarczycy i przytarczyc (brak tarczycy oraz grasicy), znaczny niedosłuch obu uszu, zaćmę wrodzoną obu oczu, zeza, oczopląs (obecnie ma usuniętą zaćmę i czeka na wszczep wtórny soczewek). Po szczegółowych badaniach okazało się, że Amelka ma również wadę genetyczną (aberrację strukturalną chromosomu pary 10). Nasza córka objęta jest aktualnie różnoraką rehabilitacją i terapią: fizjoterapią, masażami, terapią manualną, neurologopedyczną, surdologopedyczną, hipoterapią. Amelka jest również pod stałą opieką lekarzy specjalistów: neurologa, endokrynologa, genetyka, immunologa, okulisty, laryngologa, kardiologa, nefrologa. Obecnie Amelka ma ponad 6 lat, jej rozwój psychoruchowy jest znacznie opóźniony, pomimo rehabilitacji jeszcze nic nie mówi, potrzebuje stałej opieki i regularnej rehabilitacji.

POMÓŻ AMELCE W WALCE Z CHOROBĄ

Każdy, kto przekaże 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Sikorska, 1562 pomoże nam zapewnić Amelce optymalne warunki do rozwoju oraz polepszyć komfort jej życia.

Bardzo dziękujemy za okazane serce.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom