Sienkiewicz Weronika

Weronika Sienkiewicz to 12-letnia dziewczynka, uczennica 6 klasy szkoły podstawowej. We wrześniu 2014 roku zdiagnozowano u niej cukrzycę typu 1. Na dzień dzisiejszy jest to choroba nieuleczalna. Jej przyczyną jest nieodwracalne uszkodzenie komórek beta trzustki. Brak insuliny w organizmie stanowi stan zagrożenia życia, dlatego konieczne jest wstrzykiwanie tego hormonu. Prawidłowe leczenie chroni również przed uszkodzeniem wielu narządów. Obecnie Weronika korzysta z osobistej pompy insulinowej. Insulinoterapia wymaga częstego pomiaru cukru we krwi, co wiąże się z wielokrotnym nakłuwaniem palców w celu pobrania próbki. Potrzebnych jest nawet 10-12 pomiarów na dobę. Chcielibyśmy zakupić dla córki system ciągłego monitoringu glikemii /koszt około 4000 zł/, który znacznie poprawia komfort życia i daje większe poczucie bezpieczeństwa. CMG w znaczący sposób zmniejsza ilość nakłuć palców oraz pozwala na lepsze wyrównanie glikemii. Niestety koszt utrzymania monitoringu jest bardzo wysoki - ok.1000zł miesięcznie. Do tego dochodzą koszty insuliny, pasków, środków dezynfekujących, strzykawek do pompy itp. Dlatego też zwróciliśmy się do fundacji z prośbą o założenie subkonta, na które można przekazać 1% podatku lub darowiznę.

POMÓŻMY WERONICE LEPIEJ ŻYĆ Z CUKRZYCĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Sienkiewicz, 5803 pomogą nam Państwo w codziennych zmaganiach z chorobą.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom