Sawo Kebba

Witam, nazywam się Kebba Sawo! Pochodzę z Gambii, od 8 lat mieszkam w Polsce. Jestem szczęśliwym mężem i ojcem dwojga dzieci. W listopadzie 2012 roku trafiłem do szpitala z zaburzeniami równowagi, mowy, zawrotami głowy i niedowładem połowiczym prawostronnym. Pierwotna diagnoza to guz mózgu. Jednak w toku dalszej diagnostyki lekarskiej stwierdzono u mnie dość rzadką chorobę genetyczną - chorobę Wilsona. Polega ona na zaburzeniu metabolizmu miedzi w organizmie. Leczenie tej choroby ma na celu usunięcie nadmiaru jonów miedzi z organizmu, a następnie ochronę tkanek przed ponownym gromadzeniem się metalu. Leczenie muszę kontynuować przez całe życie, niezależnie od występowania i stopnia nasilenia objawów.

Nieleczona choroba w ciągu kilku lat może doprowadzić do zgonu, dlatego zwracam się do Państwa o pomoc. Leki, które muszę zażywać (nie są refundowane - 100% odpłatność) oraz koszty rehabilitacji to dla naszej rodziny spore odciążenie.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Sawo,1972 pomagacie mi Państwo w powrocie do zdrowia. Z góry dziękuję za pomoc.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom