Samoszuk Małgorzata

Małgosia urodziła się 28.02.2012r. jako wcześniak z Zespołem Wad wrodzonych... Na tamten czas wiedzieliśmy tylko, że ma rozszczep podniebienia, jest hipotrofikiem, cierpi na retinopatię wcześniaczą i ma stópki końsko-szpotawe... Niestety tak jak uprzedzali lekarze, tych wad przybyło... Gosia dodatkowo cierpi na wzmożone napięcia mięśniowe, głęboki niedosłuch obustronny (100 Db), sekwencję Pierre'a Robina (cofniętą żuchwę). Gosia ma wadę serduszka, ale póki co nieoperacyjną...   Ze względu na hipotrofię bardzo wolno przybiera na masie, ma w tej chwili 10 miesięcy i waży 4900g...

Mimo wszystko jest bardzo pogodnym dzieckiem, cieszy się gdy może poćwiczyć z rehabilitantami, jednak nie zawsze możemy sobie na to pozwolić ze względu na brak pieniążków, które pokryłyby kosztowną rehabilitację. Lekarze dają nam Nadzieję na to, że w przyszłości Małgosia stanie na nóżki samodzielnie… Prosimy, pomóżcie nam stworzyć Małgosi lepsze Jutro!

POMÓŻ MAŁGOSI W WALCE O LEPSZE JUTRO

Przekazując 1% podatku lub darowizny Fundacji Avalon z dopiskiem Samoszuk, 1529 pomagają Państwo Małgosi w codziennej walce o jutro.

Serdecznie dziękujemy - Rodzice Małgosi.

Więcej o Małgosi: http://pomozmymalgosi.blog.onet.pl/

tel. 789-148-666, 516-547-182

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom