Sadowski Tomasz

Mam na imię Tomek. Dnia 20.12.2008 r. przechodząc przez oznakowane przejście dla pieszych zostałem potrącony przez jadący z nadmierną prędkością samochód. Trafiłem na OIOM w stanie ogólnym krytycznym. Kilka miesięcy pozostawałem w głębokiej śpiączce z powodu ciężkiego urazu głowy i twarzy. W wyniku wykonanych wysokospecjalistycznych badań stwierdzono u mnie stłuczenie i obrzęk mózgu, uszkodzenie pnia mózgu oraz silne stłuczeniu płuc.

W wyniku zdarzenia doznałem porażenia czterech kończyn, coraz bardziej postępują skostnienia okołostawowe. Jestem niezdolny do samodzielnej egzystencji. Mam orzeczony I stopień niepełnosprawności, obecnie poruszam się za pomocą wózka inwalidzkiego przy pomocy rodziny.

Moja rodzina wykorzystała już wszelkie dostępne możliwości leczenia, ale zaczyna brakować nam środków. Moją jedyną szansą na utrzymanie sprawności pozwalającej mi na przemieszczenie się z łóżka na wózek inwalidzki jest ciężka i kosztowna rehabilitacja do końca mojego życia. Jednakże rehabilitacja jest bardzo droga, dlatego zwracam się z ogromną prośbą o przekazanie 1% podatku lub darowizny Fundacji AVALON z dopiskiem SADOWSKI, 1200.

Słowami w pełni nie wyrażę swojej wdzięczności. Wierzę jednak, że każdy wie, jaka jest ona ogromna.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom