Rzepecki Piotr i Karol

Piotr Rzepecki urodził się 30.08.2001r. z zarośniętymi nozdrzami tylnymi. W pierwszych tygodniach życia przeszedł 3 operacje, mające na celu ułatwić mu oddychanie, jednak niedotlenienie poczyniło nieodwracalne szkody. W jego wyniku Piotruś cierpi na porażenie mózgowe czterokończynowe. Nie chodzi ani nie siedzi, ma uszkodzone nerwy wzrokowe, astmę, padaczkę, refluks żołądkowo przełykowy. Jest wyjątkowo osłabiony i często łapie infekcje. Jest pod opieką neurologa, okulisty, ortopedy,l aryngologa i gastrologa. We wrześniu 2015 przeszedł operację skoliozy neurogennej. Piotruś potrzebuje stałej opieki, systematycznej rehabilitacji, drogich leków. Nie jesteśmy w stanie samodzielnie podołać wszystkim kosztom jego leczenia, ponieważ Piotr ma również niepełnosprawnego brata. Za wszystkie wpłaty serdecznie dziękujemy.

Karol Rzepecki urodził się 08.04.2005r. z przepukliną oponowo-rdzeniową, wodogłowiem i nóżkami końsko szpotawymi. Przeszedł wiele operacji ratujących życie i korygujących wady wrodzone, między innymi trzykrotnie wszczepiano mu zastawkę (bo wciąż miały dysfunkcję) oraz dwukrotnie operowano nóżki końsko-szpotawe. Żeby kiedykolwiek mógł stanąć na własnych nogach, Karol musi być stale rehabilitowany i często uczestniczyć w turnusach rehabilitacyjnych. Za wszelkie wpłaty serdecznie dziękujemy.`

POMÓŻ CHŁOPCOM W WALCE O SPRAWNOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Rzepecki, 4914 lub Rzepecki, 4915, wspomagacie Państwo chłopców w ich codziennych zmaganiach.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom