Romero Sikora Nicolas

Witam. Mam na imię Nicolas. Urodziłem się w 2009 roku. Zaraz po urodzeniu lekarze zdiagnozowali u mnie Syndrom Adamsa Olivera. To bardzo rzadka choroba, która wiąże się z małogłowiem, powiększonymi komorami mózgu czy brakiem palców u rak i stop. Gdy miałem 5 miesięcy dostałem pierwszego ataku padaczki. Okazało się, że mam również Syndrom Westa. Próbowałem wielu lekarstw, jednak nadal mam ataki. Padaczka powoduje olbrzymie opóźnienie fizyczne i psychiczne, kifozę, nadwichniecie bioder, dysfagie ustno-gardłową, wady wzroku. Jestem pod kontrolą wielu specjalistów, takich jak: neurolog, gastroenterolog, pneumolog ,ortopeda, okulista. Od ponad roku mama karmi mnie przez gastrostomię, taki guziczek w brzuszku gdzie bezpośrednio podaje mi jedzenie. Pomimo wszystkich przeszkód i trudności jestem wesołym i szczęśliwym chłopcem.

Zebrane środki chcielibyśmy przeznaczyć na kontynuacje rehabilitacji, terapie oraz kosztowne leki i potrzebny sprzęt ortopedyczny. Dzięki Państwa pomocy rodzice mogli kupić dla mnie taki wspaniały wózek (na zdjęciu), specjalnie przystosowany do wad moich bioder i kręgosłupa oraz zapewniają mi codzienną rehabilitację. Dzięki niej, jestem w stanie sam utrzymać się w pozycji siedzącej i przewracać się na boki. Ciężko pracuję, ale jest warto i to wszystko zawdzięczam rodzicom i Państwu. Dziękujemy za pomoc!!!

POMÓŻ NICOLASKOWI W WALCE O LEPSZE JUTRO

Każdy, kto przekaże 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem ROMERO SIKORA, 1318 pomoże nam zapewnić Nicolasowi optymalne warunki do rozwoju i funkcjonowania w społeczeństwie. Chcielibyśmy bardzo serdecznie podziękować za otrzymane darowizny i przekazanie 1% podatku.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom