Romańczuk Wiesław

Mój mąż, Wiesław, po rozległym wylewie z pękniętego tętniaka olbrzymiego potrzebuje stałej rehabilitacji. A wszystko stało się dnia 25 września 2013 r., gdy pojechał do pracy jako zwykły i zdrowy mężczyzna, jednak już w takim stanie nie powrócił. Pracował jako kierowca ciężarówki. Rano, gdy nie można było nawiązać z mężem kontaktu, został znaleziony w ciężarówce w stanie krytycznym, a wszystko działo się w nocy w czasie snu. Po reanimacji został przewieziony na Oddział Intensywnej Terapii. Po wielomiesięcznej walce o życie, licznych powikłaniach, takich jak 6 krotne zapalenie płuc czy wodogłowie, przebudził się i nawiązał kontakt wzrokowy. Po 8 miesiącach usunięto rurkę tracheotomijną i udało się nawiązać kontakt słowny. Stwierdzono u męża czterokończynowe porażenie z większym naciskiem na lewą stronę. W obecnej sytuacji potrzebuje bardzo długiej, intensywnej i kosztownej rehabilitacji oraz całodobowej opieki. Rehabilitacja z NFZ jest tylko kroplą w morzu potrzeb. Zwracam się z prośbą do ludzi dobrej woli o pomoc.

POMÓŻ WIESŁAWOWI W POWROCIE DO ZDROWIA

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Romańczuk, 4037 pomagają Państwo Wiesławowi w codziennych zmaganiach.

Za wszelką pomoc bardzo dziękujemy.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom