Rogal Przemysław

Witam, mam na imię Przemek. Mam 41 lat. W 2008 r. przeżyłem pożar w mieszkaniu, czego wynikiem były liczne oparzenia i przeszczepy skóry prawej nogi. Myślałem, że to koniec traumy. Tego samego roku nabawiłem się zapalenia płuc. W następnym roku okazało się że mam miażdżycę kończyn dolnych. W trybie pilnym wstawiono mi stenty, dzięki czemu mogłem nareszcie cieszyć się aktywnym trybem życia. Niestety, radość nie trwała długo. W 2010 r. zdiagnozowano tętniaka w pechowej nodze, a w sierpniu 2013 r. niedokrwienie było już tak duże, że nogi nie dało się uratować. Amputowano ją na poziomie uda. Jedynym moim dochodem jest bardzo skromna pomoc z OPS.  Bardzo chciałbym wrócić do sprawności fizycznej, podjąć pracę i nie być zależnym od innych. W tym celu potrzebuję funduszy na protezę, która jest bardzo kosztowna. Obecnie posiadam protezę tymczasową, na której ciężko jest się poruszać. Dochodzą do tego leki i rehabilitacja. Dawniej nikomu nie odmawiałem pomocy, lecz teraz to ja proszę o pomoc wszystkich ludzi dobrej woli, za co będę ogromnie wdzięczny. Od roku Kochani siedzę na wózku, ale chcę chodzić i pomagać innym! Ostatnio przeszedłem następną operację wstawienia stentów, chcieli mi amputować lewą nogę. Powiedziałem NIE. Najpierw leczymy, a później będzie dobrze… Każdemu życzę zdrowia..

PROSZĘ O POMOC W WALCE O NIEZALEŻNOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Rogal, 3261 pomagają mi Państwo w moich codziennych zmaganiach.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom