Rodak Waldemar

Szanowni Państwo!

Nazywam się Waldemar Rodak, mam 52 lata, jestem ojcem trójki dzieci. Mam dla kogo żyć... W 2012 roku zdiagnozowano u mnie Postępujące porażenie nadjądrowe PSP, inaczej zespół Steele-Richardsona-Olszewskiego. To rzadka, nieuleczalna choroba neurodegeneracyjna ośrodkowego układu nerwowego, która szybko postępuje i nieuchronnie prowadzi do unieruchomienia.

Przy diagnozie usłyszałem, że zostało mi najwyżej kilka lat życia. Na początku nie mogłem pracować, później nie mogłem chodzić i wykonywać najprostszych czynności, teraz już prawie nie widzę, nie mogę mówić, jeść i pić. Czekam na założenie sondy donosowej lub tzw. PEG-a - żywienie pozajelitowe. Sam, bez pomocy rodziny nie jestem w stanie funkcjonować. Potrzebuję pomocy na rehabilitację, która spowolni nieubłagalny zanik mięśni i poprawi jakość życia.

WSPOMÓŻ MNIE W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1 % podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Rodak, 5762 pomagacie mi Państwo w walce z chorobą. Z góry dziękuję za okazane serce i chęć wsparcia mojej osoby.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom