Rochowicz Piotr

Piotr Rochowicz z Pruszkowa 10 lat temu przebył ciężki udar mózgu i wylew, wcześniej zawał serca. Cierpi także na niedrożność kończyn dolnych, cukrzycę i nadczynność tarczycy. Ma poważny lewostronny niedowład ciała. Z trudem porusza się w obrębie mieszkania. Na prawdziwym spacerze nie był od dnia choroby. Dopóki żyła jego wspaniała Żona, potrafił ż trudem jakoś funkcjonować. Ale po kilku latach odebrał Mu ją - z całą bezwzględnością - inwazyjny nowotwór płuc. Od tego czasu opiekę nad nim przejął 40-letni syn, który zrezygnował z przyzwoitej pracy, prywatnego życia, bo choroba Taty wymaga całodobowej „obsługi”: przygotowania posiłków, podania leków, kąpieli, zmiany bielizny, niemal stałej obecności. Kiedyś tworzyli szczęśliwą rodzinę, bo Piotr bardzo ciężko na to pracował. Kiedyś integrowali całe rodzinne i przyjacielskie otoczenie. Dziś modlą się nie tylko o to, by nie zabrakło na konieczne lekarstwa i chleb, ale o najskromniejszą wizytę niegdyś tak bardzo bliskich ludzi. Żyją na granicy wegetacji. Potrzebują Państwa wsparcia.

PAMIĘTAJ O MNIE WYPEŁNIAJĄC PIT

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Rochowicz,2298 pomożecie Państwo Piotrowi w jego codziennych zmaganiach z losem. Za każdą pomoc serdecznie dziękujemy!

Dodatkowe informacje o Piotrze znajdziecie Państwo na stronie: http://pomocdlataty.pl

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom