Reda Joanna

Nazywam się Joanna Reda. Urodziłam się 23 lata temu z wieloma wadami anatomicznymi, m.in. uszkodzeniem kręgosłupa (przepukliną oponowo-rdzeniową) i wodogłowiem. W związku z tym poruszam się wyłącznie na wózku inwalidzkim. Do tej pory przeszłam kilkanaście operacji mających na celu: zapobieżenie pogłębianiu się uszkodzenia nerek, wodogłowia oraz stabilizację kręgosłupa za pomocą specjalnych prętów. Złożoność wad powoduje, że stale muszę być pod kontrolą nefrologa, urologa, neurologa, poddawać się stałej rehabilitacji i leczeniu farmakologicznemu.
Pomimo trudnego startu życiowego nie poddaję się. Jestem osobą pełną wigoru i radości. Mam wiele planów życiowych, które staram się w miarę moich możliwości realizować. Studiuję psychologię.
W przyszłości chciałabym służyć pomocą psychologiczną sportowcom niepełnosprawnym. Oddaję się również mojej życiowej pasji jaką jest taniec towarzyski na wózku. Tańcząc prawie 12 lat, wraz z moim (niepełnosprawnym) partnerem zdobyliśmy wiele trofeów tanecznych, najważniejsze dla nas to tytuły: Mistrzów Świata w stylu standardowym, Mistrzów Europy w oby stylach tanecznych.
Od roku trenuję również ze sprawnym tancerzem. Razem zdobyliśmy Mistrzostwo Polski i I miejsce w kat. amator podczas zawodów o Puchar Świata w Holandii. Niestety, aby móc dalej kontynuować z nim treningi niezbędny mi jest specjalistyczny wózek taneczny. Jego cena to kwota kilkunastu tysięcy złotych, niestety znacznie przekracza możliwości finansowe moje i mojej rodziny.
Dlatego zwracam się do wszystkich życzliwych ludzi z prośbą o pomoc w sfinansowaniu zakupu wózka do tańca. To właśnie dzięki Państwa wsparciu mogę mieć możliwość rehabilitacji w miejscu zamieszkania, zakupu sprzętu ortopedycznego i leków, wyjazdów na turnusy rehabilitacyjne oraz spełnienia moich sportowych marzeń.

POMÓŻ MARZENIOM!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Reda, 68 pomagacie mi Państwo żyć aktywnie i realizować moją wielką pasję.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom