Przybysz Mariusz

Nazywam się Mariusz Przybysz, mam obecnie 34 lata. W 2006r. najechał na mnie samochód, co spowodowało u mnie rozległe obrażenia, m.in. wielo-odłamowe złamanie miednicy, kości krzyżowo-lędźwiowych oraz przerwanie tętnicy udowo-podkolanowej. Przeszedłem dwie operacje, które uratowały mi życie. Lekarze zatamowali wyciek krwi, ale przez brak ukrwienia groziła mi amputacja kończyny. Udało się do tego nie dopuścić, ale konsekwencją jest niedowład oraz niewłaściwe ukrwienie kończyny. Przeszedłem później kolejne 3 operacje, które służyły usprawnieniu stanu zdrowia i unerwieniu kończyny. Choć brak w niej przewodzenia nerwów, pozwala mi na poruszanie się i odsunięcie myśli o poruszaniu się za pomocą wózka inwalidzkiego.

Z powodu obrażeń po wypadku przeszedłem również operację wstawienia endoprotezy stawu biodrowego. Teraz przede mną rehabilitacja i wieloletnia walka o utrzymanie właściwego stanu endoprotezy, którą dopiero po 20 latach będę musiał wymienić na nową.

Moja sytuacja finansowa jest trudna. W 2014 r. zostałem pozbawiony renty przez ZUS. Codzienność życia jako osoba niepełnosprawna jest bardzo ciężka. Zakup leków i dostęp do rehabilitacji jest ogromnym kosztem, nie do utrzymania przez przeciętnego człowieka bez pomocy innych.

Dlatego zwracam się do Państwa jako ludzi honorowych i chętnych nieść pomoc potrzebującym z prośbą o wsparcie dla mojej osoby w codziennych trudnościach związanych z życiem codziennym.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Przybysz, 1702 pomagacie mi Państwo w powrocie do zdrowia. Z góry dziękuję.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom