Przybysz Mariusz

Jestem Mariusz w 2006r. uległem wypadkowi, co spowodowało u mnie rozległe obrażenia, m.in. wielo-odłamowe złamanie miednicy, kości krzyżowo-lędźwiowych oraz przerwanie tętnicy udowo-podkolanowej. Przeszedłem wiele operacji, które uratowały mi życie. Lekarze zatamowali wyciek krwi, ale przez brak ukrwienia groziła mi amputacja kończyny. Udało się do tego nie dopuścić, ale konsekwencją jest niedowład oraz niewłaściwe ukrwienie kończyny, utrzymujące się cały czas. Choć brak w niej przewodzenia nerwów, pozwala mi na poruszanie się i odsunięcie myśli o życiu na wózku inwalidzkim. Z powodu obrażeń po wypadku przeszedłem również operację wstawienia endoprotezy stawu biodrowego. Przede mną ciągła rehabilitacja i wieloletnia walka o utrzymanie właściwego stanu endoprotezy, którą dopiero po 20 latach będę musiał wymienić na nową. Moja sytuacja finansowa jest trudna, a codzienność życia jako osoba niepełnosprawna jest bardzo ciężka. Zakup leków i dostęp do rehabilitacji jest ogromnym kosztem, nie do utrzymania przez przeciętnego człowieka bez pomocy innych. Chciałbym mieć możliwość jak każdy pełnosprawny człowiek spędzać czas z rodziną i zwiedzać kraj, świat i zdobywać szczyty oraz pokonywać trudności jakie są w codziennym życiu. Spełniać marzenia swojej rodziny. Dlatego zwracam się do Państwa jako ludzi honorowych i chętnych nieść pomoc potrzebującym z prośbą o wsparcie dla mojej osoby w codziennych trudnościach związanych z życiem codziennym.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Przybysz, 1702 pomagacie mi Państwo w walce o sprawność oraz w codziennym funkcjonowaniu.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2017. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom