Potocka Paulina

Nazywam się Paulina Potocka, mam 25 lat. W wieku 8 lat rozpoznano u mnie guza móżdżku i pnia mózgu.  Musiałam poddać się bardzo ciężkiej operacji, która częściowo się nie powiodła. Po operacji byłam dwa miesiące w śpiączce. Gdy się wybudziłam, byłam całkowicie sparaliżowana i zależna od osób trzecich. Przeszłam długą i kosztowną drogę powrotu do zdrowia. Obecnie borykam się z pozostałościami po chorobie, które sprawiają mi trudności w moim codziennym życiu.
Moje problemy polegają na zaburzeniach koordynacji wzrokowej oraz ruchowej, jak również na wolniejszym tempie mówienia, a także wolniejszym wykonywaniu różnych codziennych czynności.
Te wszystkie przeciwności nie są jednak w stanie odebrać mi radości życia i zadumy nad pięknem świata, którego częścią mogę być każdego dnia.
Choroba pomogła mi zobaczyć , że żyjąc dla innych i pomagając im,  jednocześnie pomagam sobie. Pomimo tego,  iż nie jestem w stanie podjąć pracy, nie poddaję się i walczę o lepsze jutro.
Dzięki samozaparciu skończyłam technikum odzieżowe i różne kursy, m.in. kurs masażu i pierwszej pomocy. Swoje nabyte doświadczenie i wiedzę wykorzystuję m.in. pomagając chorym dzieciom w hospicjum, poświęcam też swój czas będąc wolontariuszką dla osób starszych i potrzebujących.  Nie należę do osób zamożnych, ale bardzo zależy mi na dalszym zdobywaniu wiedzy w kierunku medycznym i uczestnictwie w wszelkiego rodzaju kursach. Abym mogła spełnić te plany, niezbędna mi jest kosztowna rehabilitacja. Pragnę nadal pomagać innym.

Przekazując 1% lub darowiznę na moje subkonto w Fundacji AVALON  z dopiskiem Potocka, 1482 sprawicie, że spełnią się (choć niektóre) moje  marzenia, tj. chciałabym założyć rodzinę i spełniać swoją dotychczasową pasję, dając ludziom chociaż odrobinę ciepła i zrozumienia.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2017. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom