Podlaski Łukasz

POMOCY,TRACĘ DRUGĄ NOGĘ

Mam na imię Łukasz, studiuję informatykę. Mieszkam sam, nie mam nikogo bliskiego, na kogo mógłbym liczyć. Stawiam czoła tragedii; Jestem po raku kości, chemioterapii, dwóch endoprotezach, siedmiu latach walki o nogę i amputacji ( dziesiąta operacja ). W 2012 r., w wyniku wypadku, bardzo ciężkiemu uszkodzeniu uległo kolano mojej jedynej nogi. Przeszedłem operację, która nie powiodła się. Po dziesięciu miesiącach siedzenia w czterech ścianach, w silnym samozaparciu, wstałem na w połowie zniszczone kolano, które jest w gorszym stanie niż u 70-cio letniej osoby. Odczuwam bardzo silny ból uniemożliwiający mi chodzenie. Co 3 miesiące dostaję bezpośrednio w staw kolanowy zastrzyk za 800 zł, dzięki któremu mogę w niewielkim stopniu się poruszać.

W październiku 2015 miałem badanie RTG, którego wynik mnie przeraził - na przestrzeni dwóch lat oś mechaniczna mojej nogi uległa zmianie aż o 4° co w sumie daje 10° szpotawości. Zrobiło się niebezpiecznie. Jeśli będę miał ponad 10° skrzywienia będzie już za późno na nierefundowaną operację wszczepienia amortyzatora kolana wraz z rekonstrukcją chrząstki stawowej biomateriałem, której koszt wynosi 41 000 PLN. Bardzo potrzebuję pomocy i wsparcia. Mam mało czasu by zmienić swój los.

W 2015 roku skończyłem studia informatyczne I-go stopnia, pomimo dużych trudności w poruszaniu się. Pozostała mi obrona pracy inżynierskiej. Tego samego roku w lipcu ukończyłem program "Wychodzenie z Bezdomności" i spodziewam się przeprowadzki do lokalu socjalnego. W planach mam studia magisterskie jak również założenie rodziny, lecz najpierw powrót do zdrowia, póki jeszcze mam szansę.

Serdecznie proszę o pomoc.
Za Twoje wielkie serce dziękuję już dziś.

JAK MOŻNA POMÓC:
▪ Przekazując 1% podatku, wpisz KRS 0000270809 oraz w polu „Cel szczegółowy 1%” z dopiskiem: PODLASKI, 631
▪ Przekazując darowiznę Fundacji Avalon, w tytule wpłaty wpisz: PODLASKI, 631
▪ Wysyłając SMS na nr: 75 165 o treści: POMOC 631
Koszt SMSa to 5 zł. netto (6,15 zł. brutto)

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom