Płonka Maja

W kwietniu 2011 roku Maja uległa poważnemu nieszczęśliwemu wypadkowi, w wyniku którego doznała rozległych poparzeń ogniem. Od tego czasu przeszła już operacje przeszczepów skóry na twarzy, rączkach, nóżkach i brzuszku. Na wiosnę 2013 roku zaplanowane zostały kolejne operacje obu dłoni Majeczki – niestety poparzenia jakich doznała i blizny które się wytworzyły sprawiły, że nie są one w pełni sprawne. Następne, niezbędne etapy w leczeniu Majusi to operacje przy użyciu Integry – czyli sztucznej skóry. Takich zabiegów wymagają nóżki i brzuszek. Kolejne fazy to plastyka buzi i wiele zabiegów (w tym ingerencji chirurgicznej), które sprawią iż skóra Majci będzie wracała do prawidłowej barwy, napięcia i wyglądu. Ze względów bezpieczeństwa zdrowia wszystko to musi zostać rozłożone w czasie na kolejnych kilkanaście lat.

Maja na co dzień korzysta ze specjalnych opasek uciskowych (maski na twarz, rękawiczek na obie dłonie oraz spodenek), które mają za zadanie spłaszczać blizny, zmiękczać je i nie pozwalać, aby przerastały jeszcze bardziej. W tym celu stosowane są też różnego rodzaju maści, kremy, silikony i plastry...

Głęboko wierzę, że to dzięki Państwa wsparciu i zaangażowaniu  buzia Majci nie będzie nosić śladu blizn, rączki będą w pełni sprawne, a brzuszek i nóżki będą znowu gładkie, miękkie i śliczne. To ogromny DAR mieć takich pomocników jak Państwo... Mam nadzieję, że zechcecie Państwo towarzyszyć Mai w jej dalszej drodze i wspólnie podejmować walkę o pogodniejsze jutro.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem PŁONKA,1172 pomagacie Państwo Mai w powrocie do zdrowia.

Dziękuję z całego mojego serca - Katarzyna Suska, mama Majci.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom