Płodzich-Gocha Justyna

Nazywam się Justyna Płodzich–Gocha. Wraz z moją córką Mają zmagamy się  z pełnoobjawową chorobą Fabry’ego, nieuleczalną chorobą genetyczną, która powoduje uszkadzanie komórek w całym organizmie. Postępujące zajęcie naczyń serca i mózgu jest najczęstszą przyczyną śmierci osób z chorobą Fabry’ego.

Odczuwamy dolegliwości ze strony układu pokarmowego, nerwowego, krążenia oraz ruchu. Często tym dolegliwościom towarzyszy ból i zmęczenie. Mimo przeciwnościom losu ukończyłam studia. Po zakończeniu edukacji ból i dolegliwości nasiliły się, a zmęczenie zmieniło się w wyczerpanie i zmusiło mnie do zrezygnowania z kariery zawodowej. Nagle sama codzienność stała się ogromnym wyzwaniem. Ból, mimo specjalistycznego leczenia, często przysłania wszystko. Pojawiły się również problemy z poruszaniem. Na chorobę Fabry’ego nie ma skutecznego leku, można jedynie kontrolować stan zdrowia oraz leczyć dolegliwości, jakie towarzyszą tej chorobie. Ważna jest również stała rehabilitacja. Dlatego walczymy wszystkimi dostępnymi środkami o każdy dzień. Zwłaszcza o godne życie dla Mai. Staram się, aby córka odczuwała w jak najmniejszym stopniu skutki choroby. Dlatego zwracamy się do wszystkich, którzy chcieliby nam pomóc. Każdy gest dobrej woli jest dla nas nadzieją i motywuje do pokonywania przeciwności losu.

WSPOMÓŻ NAS W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Płodzich-Gocha, 2379 pomagają mi Państwo mierzyć się z rzeczywistością.

Za wszelką pomoc dziękujemy.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom