Plaugo Paulina

Moja córka nazywa się Paulina Plaugo i zmaga się z ciężką chorobą. W 2012 roku ukończyła 19 lat i była wtedy zdrową, zakochaną i szczęśliwą nastolatką, przygotowującą się do studniówki i matury. Cały jej świat wywrócił się 2-go stycznia 2013 roku, kiedy dostała udaru mózgu. Przez 10 dni była badana przez szczecińskich lekarzy neurologów, którzy nie od razu mogli podać jednoznaczną diagnozę. W końcu pojawiła się ta ostateczna – MOYAMOYA. To nieuleczalna i postępująca choroba neurologiczna. Charakteryzuje się postępującym zanikiem tętnic wewnątrzczaszkowych, szyjnych oraz kręgowych, doprowadzającym do zagrażających życiu udarom niedokrwiennym mózgu.

W Polsce nie było możliwości leczenia – lekarze byli bezradni. Razem z rodziną i znajomymi dotarliśmy do kliniki Charite w Berlinie. Profesor Vajkoczy jako jedyny podjął się ratunku. Paulina jest po dwóch operacjach przeszczepienia bajpasów. Niestety, w Polsce nie ma możliwości dalszego leczenia. Mamy jedynie możliwość kontrolnego badania. Wszelkie ewentualne i potrzebne kontrole oraz konsultacje nadal będziemy przeprowadzać w klinice w Berlinie, niestety bez wsparcia finansowego NFZ. Wszystkie zebrane środki będą przekazane na pokrycie kosztów tych operacji i dalszego leczenia.

Dziś moje dziecko dzięki Waszej pomocy może studiować i cieszyć się każdym dniem mając nadzieję, że choroba nie wróci…

NA RATUNEK PAULINIE!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Plaugo, 1988 pomożecie Państwo Paulinie zrealizować jej marzenia.

Dziękuję – to za mało…

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom