Piktel Kamil

Kamil urodził się 02.09.1998 roku. W 3 miesiącu życia miał pierwszy napad padaczkowy, podczas pobytu w szpitalu stwierdzono jeszcze obniżone napięcie mięśniowe lewej strony ciała, refluks i niedoczynność tarczycy. W wieku 8 lat stwierdzono u Kamila upośledzenie umysłowe. W 2008 roku we wrześniu podczas licznych napadów epilepsji Kamil stracił wzrok, pogorszyła mu się mowa (zaczął się jąkać i niewyraźnie mówić).

Mimo to Kamil jest wesołym chłopcem, szybko nawiązuje znajomości, lubi słuchać muzyki. Kamil musi uczyć się od początku chodzenia, czytania i pisania, jest to dla niego coś nowego i trudnego. Nasze starania mają na celu pomóc naszemu dziecku, aby jego życie było łatwiejsze. Wyjazdy na turnusy, wizyty u specjalistów leki i sprzęt dla osób niewidomych są kosztowne.

Zwracamy się do Państwa o pomoc w dofinansowaniu sprzętu i rehabilitacji naszego syna. Przekazując 1% z podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Piktel, 1737 wspieracie nas Państwo w naszych codziennych zmaganiach z chorobami naszego syna.

Serdecznie Państwu dziękujemy za każdą wpłatę.
Katarzyna i Józef Piktel

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom