Pielaszek Bogusław

Witam. Mam na imię Bogusław. Od listopada 1998r. poruszam się na wózku inwalidzkim na skutek tragicznego wypadkiem komunikacyjnego na terenie Słowacji. Doznałem wówczas złamania kręgosłupa na odcinku piersiowym i trwałego urazu rdzenia kręgowego, w wyniku czego jestem sparaliżowany od pasa w dół.

Mimo, iż w wypadku zginęło pięć osób, wiele było poważnie poszkodowanych, a jego sprawcę uznano winnym i spędził w słowackim więzieniu kilka lat, to z powodu matactw sądów i adwokatów słowackich, przy biernej postawie i braku zaangażowania przedstawicieli władz polskich, nikt z poszkodowanych nie otrzymał żadnego odszkodowania ani zadośćuczynienia.

Miałem wtedy 44 lata i jak do tej pory, mogłem jedynie liczyć na najbliższą rodzinę i przyjaciół. Chociaż poruszam się na wózku inwalidzkim, staram się żyć aktywnie i robić wiele, aby nie obciążać ich swoją niepełnosprawnością.

Zebrane środki chciałbym przeznaczyć na dalsze, w miarę normalne i aktywne życie, rehabilitację, zakup i naprawę sprzętu związanego z rehabilitacją i samodzielnym poruszaniem się.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem PIELASZEK,1398 pomagacie mi Państwo w codziennych zmaganiach.

Będę wdzięczny za każdą pomoc i wsparcie finansowe .
Pielaszek Bogusław (kontakt ze mną: bogusław_pielaszek @wp.pl)

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom