Piaskiewicz Kamil

Kamilek urodził sie w 2008 roku. Chłopiec cierpi na nieuleczalną chorobę oczu. Niewielką część wzroku, która mu pozostała, lekarze szacują na zaledwie 30% prawego oczka. Lewe oczko jest tylko czułe na światło. Kamilek ma dwie siostry. Róża ma 9 lat. Jagódka 11 lat i, podobnie jak Kamilek, prawie nie widzi. Cała trójka uczęszcza do szkoły podstawowej w Radwankach. Kamilek wraz z Jagódką dojeżdzają 90 km do Poznania do Poradni dla Słabowidzacych na rehabilitację. Ponadto, dzieci są pod opieką okulisty w Wągrowcu oraz neurologa w Pile. Mieszkamy we wsi Podstolice gm. Budzyn, więc dojazdy do odległych miast są kosztowne, gdyż nie mamy samochodu i wynajmujemy kierowcę. Specjaliści proponują kosztowne pomoce optyczne, na które nas zwyczajnie nie stać. Ojciec dzieci nie może podjąć pracy, gdyż pomaga w wychowywaniu całej trójki, ponieważ matka dzieci jest również osobą prawie niewidomą. Utrzymujemy się z renty i świadczeń wypłacanych z GOPS. Z góry dziękujemy za każdą pomoc.

WSPOMÓŻ KAMILKA W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Piaskiewicz, 1110 pomagacie nam Państwo w walce z chorobą naszego synka.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom